Fotografia: Europa Press

La Direcció General de Trànsit (DGT) espanyola treballa en una normativa per regular l’ús del patinet elèctric a les ciutats d’arreu de l’estat. Segons fonts de la DGT, la normativa establirà la prohibició d’anar per la vorera i també limitarà la velocitat a 25 km/h. L’anunci arriba l’endemà que hagi transcendit que a l’estiu es va produir la primera víctima mortal per un patinet elèctric. Els fets van passar a Esplugues de Llobregat, quan un patinet conduït per dues persones va atropellar una dona de 92 anys que, posteriorment, va morir.

Aquesta normativa serà aplicable a tot l’estat espanyol i es concep com un marc comú per a tots els ajuntaments, tot i que posteriorment cada consistori podrà ampliar-la.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb