Una de cada cinc dones que queda amb un home per Tinder és violada, segons un nou estudi

  • Un 57,9% de les participants en l'estudi diu que ha estat coaccionada per la seva parella per a mantenir-hi relacions sexuals

VilaWeb
Redacció
15.03.2023 - 20:44
Actualització: 15.03.2023 - 21:06

Un estudi presentat avui per la Federación Mujeres Jóvenes i finançat pel ministeri d’Igualtat espanyol ha revelat que un 21,7% de les dones que han quedat amb homes a través de Tinder han estat obligades a mantenir-hi relacions sexuals mitjançant violència física.

Aquesta proporció és encara més gran si s’exclou de la pregunta la violència explícita. I és que més de la meitat de les dones que han quedat mai amb un home per Tinder, un 57,9%, diuen haver-se sentit coaccionades per a tenir-hi relacions sexuals.

L’estudi, elaborat a partir de 963 enquestes a usuàries de l’aplicació d’entre divuit i trenta-cinc anys, revela que un 70% de les situacions de violència en cites de Tinder són comeses per homes d’entre trenta-cinc i cinquanta-cinc anys.

Alhora, l’informe alerta que tan sols la meitat de víctimes d’aquestes situacions són conscients d’haver patit una agressió sexual. Segons les autores del document, això es deu al relat del “consentiment lliure”, que obvia factors estructurals com ara el xantatge emocional o bé l’autoculpabilitat.

Així, recomanen adoptar mesures urgents que protegeixen les dones en els entorns virtuals i demanen reflexionar sobre “l’ideal femení cosificat” que, segons que expliquen, es troba a l’origen de les agressions que deriven d’aquestes trobades. I afegeixen: “les plataformes de contactes reprodueixen i amplifiquen les formes tradicionals de violència sexual”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any