ACN Terrassa.-Unes 3.000 persones, segons la Policia Municipal, 4.000, segons els organitzadors, s’han manifestat aquest diumenge al matí per reclamar la municipalització de l’aigua a Terrassa, on el desembre va acabar la concessió de 75 anys a l’empresa privada Mina Aigües Públiques de Terrassa. La marxa, que tenia per lema “S’escriu aigua, es llegeix democràcia” ha estat convocada pels col·lectius Taula de l’Aigua i Aigua és Vida i ha comptat amb el suport de prop de 100 entitats, sindicats i partits polítics. Els organitzadors de la protesta, que ha començat a l’Estació del Nord, han recordat que la ciutat egarenca és la primera gran ciutat en iniciar un procés de municipalització d’aquest servei i han demanat als consistoris de Barcelona, Badalona i Santa Coloma de Gramenet a seguir els mateixos passos.

La protesta ha comptat amb la presència del mateix alcalde de la ciutat egarenca, Jordi Ballart, batlles d’altres municipis com Juli Fernández o Núria Parlon i també dels diputats Joan Tardà (ERC), Xavier Domènech (En Comú Podem) i Anna Gabriel (CUP), entre altres.La marxa ha començat a l’Estació del Nord de Terrassa i ha recorregut el centre del municipi fins a arribar davant l’ajuntament, on s’ha llegit un manifest.L’Ajuntament de Terrassa té prorrogat el contracte amb Mina fins al juny, el termini que es dona per decidir el model de gestió de l’aigua.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]