Els canvis normatius recents, tant de la gramàtica com de l’ortografia, han rebut moltes crítiques i causen més d’un maldecap als ciutadans. Per ajudar a resoldre els dubtes, la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya ha començat a oferir dictats en línia i un cercador exprés.

Els dictats en línia es poden consultar, escriure i autocorregir interactivament des d’ordinadors, mòbils i tauletes i se’n pot descarregar lliurement tant l’àudio com el text. Es presenten en dos formats: un que permet d’escoltar el text d’una tirada i un altre que va més lent i que repeteix les frases per deixar temps a l’aprenent per a escriure allò que escolta. Els dictats són disponibles en quatre nivells: elemental (B1), intermedi (B2), de suficiència (C1) i superior (C2), que corresponen als nivells del marc europeu comú de referència per a les llengües. Aquest recurs ha tingut molt bona acollida, ha rebut més de 300.000 visites d’ençà que es va activar.

L’eina ‘Optimot – Nova gramàtica i ortografia’ és una selecció de continguts del cercador de l’Optimot que ensenya les novetats normatives, arran de l’aparició, el novembre del 2016, de la Gramàtica de la llengua catalana i de l’Ortografia catalana de l’Institut d’Estudis Catalans. Actualment s’hi poden consultar les novetats ortogràfiques i progressivament, a mesura que s’actualitzin els continguts del cercador, s’hi aniran recollint la resta de canvis normatius. El cercador Optimot, que és una eina de consulta per als dubtes lingüístics dels ciutadans, atén més de dotze milions de consultes l’any.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]