La T-casual finalment no tindrà cap bonificació l’any que ve

  • El títol costarà el mateix que el 2020 · L'ATM mantindrà els preus dels abonaments T-usual i T-jove amb la mateixa reducció tarifària del 50% que es va impulsar el setembre

VilaWeb
Redacció
28.12.2022 - 18:00
Actualització: 28.12.2022 - 18:24

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMT) ha fet públic aquesta tarda els títols i tarides per l’any vinent. La T-casual, de deu viatge, d’ençà del setembre tenia una bonificació del 30%. L’any que ve, però, no tindrà cap bonificació i costarà el mateix que el 2020: 11,35 euros. L’entitat pren la decisió després que el govern espanyol hagi decidit de mantenir les ajudes del 30% de descompte per als títols de més recurrència durant el mateix termini. L’ATM, en canvi, mantindrà els preus dels abonaments T-usual i T-jove amb la mateixa reducció tarifària del 50% que es va impulsar el setembre.

El bitllet senzill d’una zona tindrà un preu de 2,40 euros, la T-usual de 20 euros (bonificada al 50%), la T-jove 40 euros (igualment a meitat de preu), la T-dia 10,50 euros, la T-familiar 10 euros i la T-grup 79,45 euros.

Tots els títols per a famílies monoparentals i nombroses continuen bonificats al 50%, igual que la T-usual bonificada per a persones en situació d’atur, que costarà 4,95 euros i és vàlida per a les 6 zones.

També continuen bonificats al 50% els títols que formen part del paquet de Berguedà i el Ripollès. Els títols T-aire, T-casual Treballadors Aeroport i els bitllets per a l’aeroport de TMB, en canvi, no tindran cap rebaixa de preu.

Pel que fa a la caducitat dels títols, atès que es manté la validesa fins al 31 de desembre de l’any que ve, no cal canviar-los. En el cas de la T-casual, els títols no estrenats es podran bescanviar per títols del mateix tipus, abonant si s’escau, puntualitza l’ATM, la diferència de preu que correspongui. Els bescanvis es podran fer fins al 31 de març del 2023.

El Consell d’Administració de l’ATM, reunit el 19 de desembre, va aprovar ampliar cinc anys la validesa de la targeta T-jove, dels 25 anys als 30. La mesura s’activarà quan s’hagin resolt les qüestions tècniques, operatives i administratives corresponents, indica l’entitat.

Podeu consultar a continuació totes les tarifes de l’any que ve:

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any