Tarraco Viva, també egípcia

  • El festival obre una nova línia: la relació entre l'imperi romà i altres civilitzacions del món antic

VilaWeb
Redacció
14.05.2016 - 02:00

Tarragona s’omple de gladiadors i faraons. El món romà i l’egipci es troben al Tarraco Viva. La proposta vol potenciar el Mediterrani com a bressol de grans cultures i civilitzacions de la humanitat. El festival acostarà el patrimoni històric i arqueològic a la ciutadania a través de més de quatre-cents actes repartits en diferents espais de Tarragona, Cambrils, Altafulla, Constantí, Priorat i Vila-Rodona.

El Tarraco Viva comença amb un debat demà sobre els efectes de la relació entre les civilitzacions egípcia i romana amb historiadors. L’acte donarà el tret de sortida al festival que es farà fins al 29 de maig. Les activitats seran diverses i molt diferents: des de documentals, com ‘Petra, la capital del desert’ o ‘Trepitjant la pols del faraó’ fins a escenificacions teatrals com ‘Musa, medusa’ o els titelles romans sobre l’amor de Marc Antoni i Cleòpatra. També hi haurà visites comentades sobre mites egipcis i la vida en una ciutat romana.

El plat fort seran les recreacions històriques. N’hi haurà sobre la vida quotidiana d’un gladiador, la prostitució a Roma i la creació del primer cos de bombers romà. També hi destaquen les lectures dramatitzades sobre Sèneca i Artemisa i els tallers per fer mòmies, cal·ligrafia egípcia o esdevenir gladiador. Les xerrades sobre el pas del llatí al català, la figura del poeta Ovidi i el secret Trajà a càrrec de Santiago Postegillo arrodoniran l’oferta cultural de la fira.

Tarraco a Taula és l’activitat que durà els sabors i aromes de la cuina romana a l’actualitat. Una desena de restaurants tarragonins oferiran plats de la gastronomia romana com el ‘pernae’, una cuixa de porc cuit amb vermut i préssecs secs, el ‘gadus’, bacallà amb dàtils o el ‘dulcia domestica’, una mousse de poma.

El festival Tarraco Viva s’ha erigit com la firal cultural internacional especialitzada en la divulgació històrica de l’època romana. El seu objectiu és posar a disposició del públic les eines necessàries per reflexionar sobre el passat històric.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any