Tarragona viatge en el temps. El món romà i el grec es troben al Tàrraco Viva. El festival commemora l’ascens al tron d’Adrià, emperador romà i gran admirador de la cultura grega. Aprofitant aquest nexe, els actes d’enguany se centren en les antigues Roma i Grècia. El certamen es farà fins al 28 de maig i vol potenciar el Mediterrani com a bressol de grans cultures i civilitzacions de la humanitat. També hi estarà representat l’Egipte dels faraons, que va ser el convidat de l’any passat i que repetirà algunes de les activitats, com els titelles sobre l’amor de Marc Antoni i Cleòpatra o la reproducció del procés de momificació.

Les activitats seran diverses i molt diferents: des de tallers, com ‘L’escriptura grega antiga’ o ‘Grafitis romans’ fins a escenificacions teatrals com ‘El rapte de Grècia’. El plat fort seran les recreacions històriques. N’hi haurà sobre la vida quotidiana d’un gladiador, la prostitució a Roma i els exèrcits de legionaris. Però, aquest any, amb Grècia com a teló de fons, els carrers de Tarragona s’ompliran de filosofia. Demòcrit o Diògenes es passejaran oferint monòlegs i classes magistrals a aquells que vulguin parar l’orella.

La gastronomia també tindrà el seu racó. Tàrraco a Taula és l’activitat que durà els sabors i aromes de la cuina romana al present. Una desena de restaurants tarragonins oferiran plats de la gastronomia romana com el ‘pernae’, una cuixa de porc cuit amb vermut i préssecs secs, o el ‘dulcia domestica’, una mousse de poma.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]