Representants del Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV) s’han concentrat davant la Conselleria d’Educació per exigir solucions per als docents interins que, amb més de 50 anys i entre 15 i 20 anys treballats, no han obtingut plaça en les oposicions. El sindicat lamenta que molts docents amb molts anys de serveis prestats que no han pogut superar les oposicions no continuïn treballant.

STEPV ja va advertir d’aquesta situació a la conselleria quan es va negociar l’oferta, atès que s’havia aplicat el criteri d’oferir el 75% de les places ocupades per docents interins en totes les especialitats, sense tenir en compte aquest impacte en les especialitats més petites que tenen menys interins treballant.

El responsable de STEPV, Marc Candela, ha demanat a Educació que reconsideri la situació per obrir una via de negociació que doni una solució a aquests docents.

El 67% del professorat interí que ha aprovat les oposicions de Secundària, FP, Escoles Oficials d’Idiomes i ensenyaments artístics té una antiguitat de tres anys o menys; en canvi, els de més antiguitat tenen més dificultats per a superar les oposicions, una tendència que, segons STPEV, la conselleria no ha tingut en compte a l’hora d’oferir les places.

El sindicat prepara un estudi sobre l’impacte de les oposicions en cadascuna de les borses de treball de les especialitats convocades a oposició, per a detallar aquestes dades. Segons que ha indicat, a partir de dades de la Conselleria, només un de cada quatre opositors docents ha obtingut plaça a secundària, perquè de les 15.699 persones que s’hi van presentar, només van passar la prova el 25%.

Per la seva banda, el secretari d’Educació i Formació Professional, Miquel Soler, diu que les dades que ofereix el sindicat ‘no s’ajusten a la realitat’, perquè el 80% dels treballadors són interins i tots els qui comptin amb més d’un any d’experiència tenen assegurada una plaça.

Sobre les places desertes, Soler ha dit que era una qüestió de demanda i que tenien a veure amb àrees especialitzades, com la de conservatori, a diferència d’àmbits més generals, com els de matemàtiques o història. Soler ha convidat els professors a demanar més d’una plaça per poder tenir la seguretat d’obtenir un lloc de feina.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb