Featured Video Play Icon

Societat Civil Catalana (SCC) va anunciar dimarts que ajornava l’acte que havia convocat a Barcelona l’endemà, amb motiu del dia de la Hispanitat. La raó que adduïa era la previsió de pluja. Però el fet és que enguany l’unionisme es mobilitzava més dividit que mai: mentre grupuscles espanyolistes es concentraven a la plaça de Catalunya i els feixistes anaven a Montjuïc, Societat Civil Catalana volia fer un acte a Nou Barris. Finalment, però, va decidir de traslladar-lo a avui a la tarda.

L’acte ha tingut molt poc èxit. Hi han assistit els màxims dirigents de Ciutadans i del PP a Catalunya, Inés Arrimadas i Xavier Garcia Albiol. Arrimadas ha dit que la immensa majoria de catalans se sentien catalans i espanyols i ha reivindicat que una festa com el 12 d’Octubre es pogués celebrar amb normalitat.

Garcia Albiol ha dit que el PSC no era actualment un ‘referent de l’esquerra que no és independentista’. Segons ell, si continua actuant de la mateixa manera, ‘deixarà orfe’ una part de la societat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]