BEIRUT, 26 (Reuters/EP)

L’Exèrcit sirià ha entrat aquest cap de setmana a diverses zones controlades per Estat Islàmic al nord de Síria aprofitant la recuperació dijous passat d’un dels grans punts estratègics del conflicte, la ciutat d’Al Bab, per rebels afins a Turquia.

Des de l’est de la ciutat, l’Exèrcit sirià ha llançat una ofensiva que ha desembocat en la recuperació de 14 ciutats i l’ampliació de les seves línies de combat fins a només 25 quilòmetres del Llac Assad, una de les principals fonts de subministrament d’aigua per a Alep, segons fonts de la xarxa d’activistes de l’Observatori Sirià per als Drets Humans.

Aquest avanç, a més, té un doble efecte en actuar com a tap contra els grups rebels armats recolzats per Turquia i que s’enfronten contra Estat Islàmic al nord de Síria. Atès que l’Exèrcit sirià està sota control de territoris al sud d’Al Bab, el seu avanç s’ha vist dificultat enormement.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]