Featured Video Play Icon

Nils Olav és un pingüí reial especial. Viu al zoo d’Edimburg, però és un membre honorari de la guàrdia del rei de Noruega. De fet, no és només això, també ostenta el títol de Sir. Sempre que un grup de soldats del país escandinau visiten la ciutat, Olav, com mana el protocol, ha d’inspeccionar les tropes.

Avui, al zoo d’Edimburg, ha viscut un d’aquest moment. Sir Nils Olav ha estat nomenat brigadier. A l’acte hi han assistit una cinquantena de soldats noruecs que, aquesta setmana, participen en la Royal Edinburgh Military Tattoo. Els soldats han format mentre el pingüí, amb poc interès, els inspeccionava.

El tercer Nils Olav
L’actual pingüí reial és el tercer del zoo que porta el nom de Nils Olav. La tradició arrenca el 1972 quan un pingüí reial del centre va rebre el nom de dues persones: el comandant Nils Egelien, qui va organitzar l’adopció de l’animal per part del zoo, i el cap de la monarquia Noruega en aquell moment, el Rei Olav. Els descendents del primer Nils Olav no han deixat d’ascendir en la jerarquia militar.

 

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]