Laura Almerich

La guitarrista Laura Almerich s’ha mort aquest divendres als 78 anys d’edat, després d’una llarga malaltia.

Laura Almerich va ser la gran companya musical de Lluís Llach al llarg de moltes dècades. El cantant li va dedicar una de les seves cançons més conegudes, que portava el seu nom. També va ser coneguda per la seva participació en el Quartet Tarragó.

La guitarra clàssica va ser l’instrument que va donar el reconeixement a Laura Almerich, però en les actuacions amb Lluís Llach, a qui l’unia una profundíssima amistat, va tocar també l’acordió o el piano, entre altres instruments.

La seva figura, sempre en segon pla, va ser molt estimada pel públic que celebrava la cançó en homenatge seu com una forma de reconeixement al seu paper musical, indispensable en la trajectòria de Lluís Llach.

És especialment recordat quan en el concert del Camp Nou va ser incapaç de fer l’emblemàtic solo de guitarra de la cançó, aclaparada per l’emoció del moment, i el públic va reaccionar a les seves llàgrimes amb un dels aplaudiments més grans que s’hagi escoltat mai en un concert.

També a Verges, al final del darrer concert de Lluís Llach el públic va entonar de manera espontània la cançó dedicada a la guitarrista i gran amiga del cantant.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb