L’ex-presidenta del Parlament de les Illes Aina Rado ha mort avui. Militant del PSIB, tenia 70 anys. Va presidir la cambra entre el 2010 i el 2011, després de la dimissió d’Antònia Munar pels casos de corrupció que assetjaven Unió Mallorquina.

Natural de Santanyí, Rado era mestre de formació i havia estat membre del Partit Comunista abans de fer el pas al PSIB. Durant la seva vida va estar molt vinculada amb els moviments sindicals i va dirigir la federació d’Ensenyament de la Unió General de Treballadors.

En la seva carrera política va ser consellera del Consell de Mallorca i directora general del primer govern del pacte del progrés. Entre 2003 i 2007, es va mantenir al consell i formava part del grup socialista al parlament.

El PSIB ha lamentat la mort de Rado i li ha agraït ‘la defensa dels valors socialistes’.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb