Un jutjat d’instrucció de Múrcia ha absolt els administradors de les webs peliculasyonkis.es, seriesyonkis.es i videosyonkis.es entre el 2008 i el 2014 d’un delicte contra la propietat intel·lectual. La resolució judicial diu que ‘aquestes webs no contenien cap mena de contingut audiovisual, sinó que es limitaven a la publicació d’enllaços que portaven a uns altres servidors on s’allotjaven aquells continguts’, com ara Megavideo o Megaupload, tancats per l’FBI el 2012 i que van esdevenir els portals d’intercanvi d’arxius més importants del món.

La jutgessa diu en els fets provats que no consta pas que cap dels quatre acusats obtingués ingressos econòmics directes derivats del nombre de descàrregues del material audiviosual protegit per drets d’autor, i que ‘els ingressos rebuts eren beneficis indirectes derivats de la publicitat apareguda en les pàgines web en forma de finestres emergents de banners’.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb