Un jutjat d’instrucció de Múrcia ha absolt els administradors de les webs peliculasyonkis.es, seriesyonkis.es i videosyonkis.es entre el 2008 i el 2014 d’un delicte contra la propietat intel·lectual. La resolució judicial diu que ‘aquestes webs no contenien cap mena de contingut audiovisual, sinó que es limitaven a la publicació d’enllaços que portaven a uns altres servidors on s’allotjaven aquells continguts’, com ara Megavideo o Megaupload, tancats per l’FBI el 2012 i que van esdevenir els portals d’intercanvi d’arxius més importants del món.

La jutgessa diu en els fets provats que no consta pas que cap dels quatre acusats obtingués ingressos econòmics directes derivats del nombre de descàrregues del material audiviosual protegit per drets d’autor, i que ‘els ingressos rebuts eren beneficis indirectes derivats de la publicitat apareguda en les pàgines web en forma de finestres emergents de banners’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.