Sergi Mingote

L’alpinista Sergi Mingote ha encetat avui un nou repte, coronar els catorze vuit mils del planeta en només mil dies, amb el maig del 2021 com a data límit. Si ho aconseguís rebaixaria a menys de la meitat el rècord actual – set anys, 10 mesos i sis dies– que ostenta el coreà Kim Chang-Ho. Ha batejat el projecte amb el nom ’14×1000 Catalonian Project Pirineus Barcelona 2030′, amb l’objectiu de promoure la candidatura de Barcelona com a seu dels Jocs Olímpics d’Hivern de 2030.

Entrevista a Sergi Mingote: ‘Acabar els catorze vuitmils com a repte sense més ni més, en el temps que sigui, no em motiva gaire’

Mingote ha aconseguit fer el cim de sis vuit mils en només un any i dos dies –el Broad Peak, el K2, el Manaslu, el Lhotse, el Nanga Parbat i el Gasherbrum II– i ara vol completar les vuit muntanyes que li falten. L’alpinista de Parets del Vallès ha presentat el seu nou repte al CAR Sant Cugat i ha dit que és un ‘projecte de país’ que pot donar a conèixer el territori, generar noves infrastructures i ajudar l’esport català a fer un salt qualitatiu.Fa vint anys ja havia escalat el Cho Oyu, el Shisha Pangma i l’Everest.

La primera expedició serà aquest setembre mateix al Dhaulagiri. El calendari que ha fet Mingote el portarà tot seguit a l’Annapurna el març vinent. Dos mesos després, es proposa de coronar el Kanchenjunga i el juliol el Gasherbrum. El setembre vinent vol pujar al Cho Oyu i posteriorment acabar amb el Shisha Pangma, el Makalu i l’Everest com a punt culminant el maig del 2021.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb