El senat de Xile ha aprovat avui el projecte de llei ‘anti-encaputxats‘, una de les eines amb les quals es vol dotar el govern de Sebastián Piñera amb el propòsit d’acabar amb les protestes contra el govern i la desigualtat del país.

Els senadors l’han aprovat, per vint-i-dos vots a favor, onze en contra i dues abstencions, un primer pas per a l’aprovació definitiva d’aquesta llei. L’esborrany proposa endurir les sancions contra els que cometin delictes durant els actes públics, i especialment, contra els que ocultin la seva identitat. Les penes van des dels divuit mesos fins als tres anys.

No és la primera vegada que el senat debat una iniciativa d’aquesta mena. Durant el primer mandat de Piñera (2010-2014) es va impulsar l’anomenada llei Hinzpeter per evitar l’ús de caputxes durant les manifestacions.

L’aprovació d’aquest primer tràmit arriba un dia després que el president xilè fes una crida a aprovar projectes de llei que considera ‘absolutament necessaris’ per a frenar ‘la violència’ i així, centrar-se en la solució política de la crisi.

 

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.