Impulsen una campanya per a salvar la collita de la carxofa

Productors d'aquest aliment han impulsat la campanya #MengemCarxofa arran de la crisi del coronavirus, que han calculat que els farà perdre més del 60% de la collita

VilaWeb
Redacció
03.04.2020 - 19:51
Actualització: 03.04.2020 - 19:04

VilaWeb necessita el vostre suport

Aquest diari existeix perquè més de vint mil lectors han decidit que poden i volen pagar cinc euros al mes perquè tots rebeu tota la informació amb accés obert. Però no n’hi ha prou. En necessitem més. Tu ho vols i pots?

Fes-te’n subscriptor aquí.

El cultiu de carxofa és un dels més perjudicats arran de la crisi del coronavirus, i és per això que diversos productors, especialment del Prat de Llobregat, han impulsat la campanya #MengemCarxofa, que anima al consum d’aquest producte per a donar suport a la pagesia local. Els productors d’aquest aliment han calculat que perdran més del 60% de la collita, segons que ha informat la Fundació Espigoladors a través d’un comunicat. Expliquen que aquestes darreres setmanes ha augmentat la demanda de productes de proximitat i han crescut els socis de les cooperatives de consum, però que els productors de carxofa no han tingut la mateixa sort. ‘Malgrat trobar-nos en un dels pics de producció d’aquest aliment, aquest no troba sortida comercial’, lamenten des de la fundació. La majoria de les vendes d’aquest producte es fan al sector de la restauració i l’hostaleria, però amb els establiments tancats arran de l’estat d’alarma, els productors han perdut els seus clients principals.

Productors de carxofa s’han enregistrat explicant com viuen la baixada de la demanda i fent una crida a la ciutadania perquè compri i cuini aquest producte a casa. També hi han col·laborat cuiners, enviant vídeos amb diverses maneres de cuinar aquest aliment.

‘L’objectiu que perseguim és la sensibilització de la ciutadania envers les pèrdues i el malbaratament alimentari, i el consum conscient. La crisi de la Covid-19 ha posat de manifest la importància i essencialitat del sector primari, que dia rere dia segueix treballant els camps per proveir-nos d’aliments’, explica la Fundació Espigoladors. ‘És imprescindible que es consumeixin productes de proximitat perquè aquest sector clau pugui seguir desenvolupant la seva activitat’.

Junts encara podem anar molt més lluny. Amb VilaWeb.

Fes-te’n subscriptor i construeix amb VilaWeb el nou diari que els Països Catalans necessiten ara.
Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes
Ara també ens pots ajudar fent una donació única.
Fer una donació
a partir de 10 €

Més notícies