Rita Barberá guanyarà 2.300 euros més cada mes quan passi a formar part del grup mixt del senat espanyol. Aquest augment serà conseqüència del repartiment proporcional de l’assignació per al funcionament del grup. Tots els grups del senat reben una subvenció mensual per a despeses de funcionament, segons el nombre de parlamentaris del grup. Sumant aquesta quantitat al sou que ja tenia, cobrarà gairebé 7.000 euros mensuals.

Aquest nou ingrés s’afegirà als 4.635 euros que ja cobra: 2.813,91 de sou base i 1.822 d’indemnització pel fet de ser senadora de fora de Madrid, una indemnització que per als madrilenys és de 869 euros.

El grup mixt és format per setze senadors i rep una subvenció de 39.400 euros mensuals. Els diners es reparteixen entre tots proporcionalment i s’ingressen al compte bancari de cadascun. La xifra definitiva se sabrà quan el grup, del en formen part deu partits, es reorganitzi i passi comptes.

El repartiment de feines a les comissions
El deu partits que formen part del grup mixt al senat (PDC, Ciutadans, Compromís, UPN, Coalición Canaria, Nueva Canarias, Agrupación Socialista Gomera i Agrupación Herreña Independiente, Foro i Bildu), comparteixen una zona de despatxos a l’edifici de grups del senat, s’asseuen a les últimes files de l’hemicicle i es reparteixen la representació a les comissions, la presentació de les iniciatives parlamentàries i els torns de paraula als plens. També es relleven el càrrec de portaveu, que ara és de Ciutadans, d’aquí a quinze dies passarà a Compromís i així successivament.

No és pas la primera volta que el grup mixt es troba amb un cas com el de Barberá. Juan Morano, un històric del PP, se’n va donar de baixa el 2012 perquè no estava d’acord com el partit tractava la indústria minera del carbó. Es va mantenir a l’escó i es va instal·lar al grup mixt sense demanar cap protagonisme. Pel que fa a les comissions parlamentàries, el grup mixt no té l’obligació de nomenar-la portaveu de cap, però sí que ha de ser vocal d’alguna.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb