El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha obert una actuació d’ofici i ha enviat una carta al Defensor del Poble de l’estat espanyol en què li proposa que investigui l’actuació de la policia espanyola durant la final de la Copa dissabte. Els agents van requisar samarretes, bufandes i diversos accessoris de color groc a l’entrada de l’estadi Wanda Metropolitano de Madrid. Segons el Síndic, alguns seguidors del Barça també s’han queixat que els agents van requisar cartolines amb la paraula ‘llibertat’ i estelades. Ribó considera que caldria saber si s’han adoptat mesures disciplinàries contra els agents implicats després que el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, hagi xifrat en 199 les samarretes comissades i hagi indicat que no es va donar cap instrucció concreta des del seu ministeri.

En el seu escrit, el Síndic es fa ressò de les informacions publicades en diversos mitjans segons les quals la policia va filmar i fotografiar abans del partit els seguidors asseguts a les grades designades per a l’afició blaugrana. Davant del que sembla una nova vulneració de la llibertat d’expressió, el Síndic considera que correspon al Defensor del Poble la tasca d’esclarir els motius d’aquesta actuació policial. En la missiva, el Síndic demana al Defensor del Poble que ‘es pronunciï en defensa de l’exercici del dret a la llibertat d’expressió’recollit en la Constitució espanyola i també destaca que ‘és incoherent justificar els decomisos per raons de seguretat atès el seu contingut polític’.

Vegeu també: 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]