En l’article publicat per Vilaweb el 15.06.2017, amb títol ‘Josep Guia presenta una denúncia contra els màxims responsables de la fundació UCE’, em poseu nominalment en causa quan, en la vostra citació, el senyor Josep Guia es refereix a la funció de secretari. Us demano, doncs, en dret de resposta, que publiqueu les tres puntualitzacions següents:

Primera: Escriviu ‘Josep Guia considera que el funcionament anormal i l’abús d’autoritat, per part del president [Joandomènec Ros] i del secretari [Joan Becat] de la Fundació, és palès.’ És una afirmació totalment falsa.

Com el senyor Josep Guia, vaig cessar de les meves funcions de patró i, per tant, de secretari, el 18 de maig de 2016. Per tant, com ell, no vaig ser convocat a la sessió de desembre del Patronat de la Fundació UCE. No essent secretari des de feia més de sis mesos, no vaig poder convocar aquesta sessió, evidentment. M’era impossible, doncs, de fer els abusos d’autoritat o de funcionament dels quals m’incrimina el senyor Josep Guia, que acusa la gent sobre fets que no s’han produït, fruit de la seva imaginació. És clar que queda la possibilitat que un holograma actués a distància i sense informar-me del que feia. En aquesta hipòtesi, entendreu que no em puc fer responsable de les imatges virtuals que el senyor Josep Guia pot veure en el seu cervell. Per tant, afirmo que el senyor Josep Guia és mal informat i fa públicament acusacions sense fonaments.

Segona: Afirmo que el 15 de maig de 2016, o sigui, abans d’acabar la meva funció de secretari, vaig informar el senyor Josep Guia i tots els altres patrons de les dates d’acabament del seu mandat. Ells podien fer acta de candidatura per a una renovació o demanar a altres patrons que els proposessin. Em consta que el senyor Josep Guia i els altres patrons que acabaven el seu mandat no van fer cap d’aquestes gestions habituals entre el moment que van ser informats i la reunió de desembre del Patronat de la Fundació UCE.

Tercera: Durant els anys 2015 i 2016, pel que he sentit i vist a les reunions, pel que he fet constar en acta com a secretari, i sense voler substituir-me a altres patrons posats en causa, opino que altres al·legacions del senyor Josep Guia també són falses.

A més de la puntualització d’aquests fets, a títol personal, em xoca molt l’actitud del senyor Josep Guia i la seva voluntat d’empastifar com sigui l’UCE. Com a company que va ser durant molts anys, i personalment com a militant català de Catalunya Nord, li recordaré que la Universitat Catalana d’Estiu és l’única institució comuna de tots els Països Catalans que, per damunt dels nostres egos personals, promou la llibertat i la solidaritat entre tots ells.

Joan Becat, Perpinyà.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.