Fotografia Pere Medina (Twitter)

Un regidor del Brull (Osona) va denunciar fa uns dies a Twitter que Renfe havia retornat a l’ajuntament una carta perquè estava escrita en català. Al sobre, escrit amb bolígraf blau, s’hi podia llegir en espanyol: ‘Retornar. No llengua oficial, només català’. A la carta, l’ajuntament demanava a la companyia la racionalització dels horaris de la línia R3 de rodalia. Una sol·licitud que no va tenir cap mena de resposta.

Els regidors es van prendre el retorn de la carta com una broma, però, segons que va explicar el batlle Ferran Teixidor a RAC1, més tard van rebre una trucada de Renfe confirmant que l’empresa l’havia retornat perquè estava escrita en català i no l’entenien. Teixidor ha denunciat els fets a l’AMI.

Aquesta nit, Renfe ha respost el piulet original que denunciava els fets i ha demanat disculpes: ‘Es tracta d’una errada. Contestem i ens comuniquem en català. Demanem disculpes i farem el necessari per evitar errades com aquesta’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]