La reforma del parlament permet encara de cobrar tres anys sense treballar abans de la jubilació

  • No té efectes retroactius i, per tant, no es modificarà per a les vint-i-una persones que s'hi havien acollit

VilaWeb
Redacció
17.01.2022 - 21:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Parlament de Catalunya ha pagat  1,7 milions d’euros anuals a funcionaris que no hi treballen i tenen més de seixanta anys, un règim especial, anomenat “llicència per edat”  que fa tretze anys que dura, tal com va destapar ahir el diari Ara. En aquest mandat, la presidenta del parlament, Laura Borràs, ha impulsat una reforma, tot assegurant que s’havia corregit aquest règim especial.

No obstant això, els detalls publicats al BOPC mostren que el principal canvi que aporta la modificació és que redueix de cinc anys a tres el temps què els treballadors poden cobrar sense treballar. No té efectes retroactius i, per tant, no es modificarà per a les vint-i-una persones que s’hi havien acollit. Els que s’acullin a partir d’ara podran fer una reducció d’un terç de la jornada amb la percepció del 90% del sou; durant el segon, el tercer i el quart any es pot demanar una reducció de la meitat de la jornada amb la percepció del 90% del sou, per una durada màxima d’un any i durant el tercer, el quart i el cinquè any, ja es pot demanar la situació de llicència per edat a temps complet.

Borràs ha assegurat avui que no s’ha suprimit la llicència d’edat perquè s’ha hagut de negociar amb els treballadors de la cambra, que ara s’hi podrien acollir. Així mateix, indica que el problema ha suscitat tensió amb els treballadors i que la reforma s’ha acordat per unanimitat de la mesa. Els canvis acordats són per als que demanin acollir-se a la llicència per edat enguany i l’any vinent, però s’haurà de negociar per al 2024, segons fonts parlamentàries.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes