El Recercat aplega entitats d’estudis comarcals al País Valencià

Els governs català, balear i valencià es reuniran per a celebrar el centenari del naixement de Joan Fuster

VilaWeb
Redacció
03.06.2022 - 12:51
Actualització: 03.06.2022 - 13:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Jornada de Cultura i Recerca Local dels territoris de parla catalana, Recercat, arriba per primera vegada al País Valencià, i ho fa a Aielo de Malferit (Vall d’Albaida) coincidint amb la capitalitat cultural valenciana 2022.

Les activitats estan organitzades per la Federació d’Institut d’Estudis del País Valencià, l’Institut Ramon Muntaner, l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida i l’Ajuntament de l’Aielo de Malferit.

La inauguració oficial serà dissabte 4 a les 10.00 a l’Auditori (passeig de l’Eixample) on s’hi podrà visitar una mostra de pòsters de projectes que realitzen els centres.

Dins la programació hi haurà l’exposició ‘Patrimoni oblidat, memòria literària’ a la Biblioteca Municipal, la mostra ‘Mosaic Recercat: mostra d’audiovisuals’ o el el debat ‘Any Fuster, una aproximació des dels diferents territoris de parla catalana’, dissabte a les 18.30 amb la participació de Salvador Ortells Miralles, director de l’Espai Joan Fuster, Enric Sòria, comissari de l’Any Fuster al Principat de Catalunya, i Fina Salord, comissària de l’Any Fuster a les Illes Balears. El mateix dissabte, el doctor Antonio Ariño presentarà la publicació Associacionisme cultural. Entre el mosaic i les xarxes.

La primera activitat, però, serà divendres 3 amb la projecció a les 19.00 h a l’Auditori Municipal dels documentaris “Dones al pas”  de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida i “Dones pastores al Penedès” de l’Institut d’Estudis Penedesencs.

El Recercat té un doble objectiu: ser un punt de de trobada anual de les entitats de recerca local i comarcal, i alhora mostrar-ne l’activitat al conjunt dels assitents. Aquesta primera edició al País Valencià arriba por després de la celebrada a Igualada, la capital de cultura catalana 2022 a Catalunya, on se n’acaba de fer la 18a edició. S’hi podrà gaudir de debats, presentacions, exposicions i conferències.

Actualment, hi ha més de quatre-centes entitats de recerca local en el conjunt dels territoris de parla catalana, de les quals més d’una cinquantena es localitzen al País Valencià.

Reunió de governs per a celebrar l’Any Fuster

Amb motiu de celebrar el centenari del naixement de Joan Fuster, els governs català, valencià i balear es reuniran aquest dissabte al matí a la casa museu Joan Fuster de Sueca. Hi seran presents la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga, la consellera d’Educació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana, Raquel Tamarit, i el conseller de Fons Europeus, Universitats i Cultura del Govern de les Illes Balears, Miquel Company.

Després de la reunió començarà l’acte d’homenatge en el qual estan convidades personalitats del món cultural català, valencià i balear. Els protagonistes d’aquest acte seran els tres comissaris territorials de l’Any Fuster, Enric Sòria per part de Catalunya, Salvador Ortells per part del País Valencià i Fina Salord per part de les Illes Balears.

 

 

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes