Ingredients:
1 ceba grossa
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 albergínia
2 grans d’all
1 carabassó
3 tomàquets grossos
oli d’oliva, sal, sucre i pebre negre

Elaboració:
Tallem la ceba i els pebrots a daus. Els posem en una cassola amb un raig d’oli d’oliva i els fem coure. Quan la ceba transparenti, afegim l’albergínia a daus. Una mica més tard, el carabassó, que és la verdura que costa menys de coure. Quan totes les verdures estan prou cuites, afegim el tomàquet ratllat i l’all tallat petit. Salpebrem i posem un polsim de sucre per treure l’acidesa del tomàquet. Que faci un bon xup-xup i apagarem el foc quan el tomàquet sigui cuit.

La samfaina pot acompanyar la carn i el peix, el bacallà amb samfaina és un plat ben conegut. També podem fer una coca de samfaina.

Si se’n fa molta quantitat, la podem envasar i fer-ne una conserva, per guardar de cara a l’hivern. Només cal omplir els pots gairebé fins a dalt de tot, tapats i vint minuts al bany maria.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any
120€/any
Si encara vols ajudar-nos més, pots fer-te'n com a Protector.

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.