Ingredients:
1 ceba grossa
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 albergínia
2 grans d’all
1 carabassó
3 tomàquets grossos
oli d’oliva, sal, sucre i pebre negre

Elaboració:
Tallem la ceba i els pebrots a daus. Els posem en una cassola amb un raig d’oli d’oliva i els fem coure. Quan la ceba transparenti, afegim l’albergínia a daus. Una mica més tard, el carabassó, que és la verdura que costa menys de coure. Quan totes les verdures estan prou cuites, afegim el tomàquet ratllat i l’all tallat petit. Salpebrem i posem un polsim de sucre per treure l’acidesa del tomàquet. Que faci un bon xup-xup i apagarem el foc quan el tomàquet sigui cuit.

La samfaina pot acompanyar la carn i el peix, el bacallà amb samfaina és un plat ben conegut. També podem fer una coca de samfaina.

Si se’n fa molta quantitat, la podem envasar i fer-ne una conserva, per guardar de cara a l’hivern. Només cal omplir els pots gairebé fins a dalt de tot, tapats i vint minuts al bany maria.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb