Fes-te subscriptor de VilaWeb

Aquest diari existeix perquè més de vint mil lectors han decidit que poden i volen pagar cinc euros el mes perquè tots rebeu tota la informació amb accés obert. Però no n'hi ha prou. En necessitem més. Tu ho vols i pots? Fes-te'n subscriptor ací.

Ingredients:

(per a quatre persones)

400 g espaguetis amb tinta de calamar

500 g de cloïsses

1 sípia

3 grans d’all

1 tomàquet gran madur

1 ceba tendra grossa

vi blanc

julivert

Elaboració:

Esbandim les cloïsses i les deixem amb aigua una bona estona perquè treguin tota la sorra.

Netegem la sípia i la tallem a dauets. En una cassola petita la posem a coure amb un raig d’oli i un raig de vi blanc.

En una paella posem a sofregir els alls tallats a rodanxes i la ceba a juliana. Un cop daurat, afegim el tomàquet tallat a grills. I ho fem sofregir amb un polsim de sal.

Mentrestant, posem aigua abundant a bullir en una olla.

En una cassola petita, posem les cloïsses amb una miqueta d’aigua al foc, les sacsegem diverses vegades fins que s’obrin i les reservem.

Un cop estigui fet el sofregit, hi afegim les cloïsses, hi tirem un raig de vi blanc, a sípia cuita i esperem cinc minuts més que faci xup-xup.

Quan l’aigua de l’olla bulli, hi posem sal i fem bullir els espaguetis l’estona que marqui l’envàs. Tot seguit, els escorrem.

De seguida, col·loquem els espaguetis en una safata i hi afegim el sofregit amb les cloïsses, la sípia i el julivert talladet per sobre. I ja podem servir.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.