Ingredients:
600g de llom en un sol tros
500g camagrocs
1 ceba grossa
1 pastanaga
2 escalunyes
1 tros de porro
1 tomàquet madur pelat
3 grans d’all
sal, pebre negre
oli d’oliva
copa de vi ranci
1 cullerada de Maizena

Elaboració:
Salpebrem el llom i el posem en una plata per a anar al forn, amb una mica d’oli. Posem el forn a 200° i fem coure el llom deu minuts per cada banda. Preparem una bresa amb ceba, pastanaga, el tomàquet, dos grans d’all, les escalunyes i el tros de porro. Tot seguit, hi afegim una copa de vi ranci. El deixem coure al forn uns quaranta minuts, fins que sigui cuit. El tombem de tant en tant i, si cal, hi afegim una mica d’aigua.

Traiem el llom del forn i el deixem refredar. El tallem a talls primets. La bresa la passem pel túrmix amb una cullerada de Maizena, que haurem desfet amb una mica d’aigua freda.

Després, en una paella amb oli, tirem un gra d’all tallat petit i saltem els camagrocs.

Per a muntar el plat: col·loquem els talls de llom en una plata per a servir, al costat hi posem els camagrocs i aboquem la salsa per sobre. La que sobra la posem en una salsera a banda. Decorem el plat amb una branqueta de romaní.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.