L’acord entre el PSC i Junts per Catalunya a la Diputació de Barcelona ha molestat una part de l’independentisme que defensava que es revalidés l’aliança ERC-JxCat, que governava fins ara a l’ens supramunicipal i que també governa al Palau de la Generalitat. Aquest malestar s’ha fet visible, sobretot, a Twitter, on algunes veus polítiques ja han reaccionat a l’acord.

El més dur fins ara, el cantant i ex-diputat de Junts pel Sí Lluís Llach: ‘No em creia que JxC fes un disbarat d’aquesta magnitud’, ha dit. També l’ex-diputada de la CUP Eulàlia Reguant, que ha resumit el pacte com un ‘repartiment del país’. Per part d’ERC, el president del grup parlamentari, Sergi Sabrià, ha publicat un comentari irònic amb l’etiqueta ‘unitat’, una de les reclames de Junts per Catalunya.

Vegeu les reaccions recollides fins ara:

Vegeu les reaccions que han sorgit des d’ERC:

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.