El XVIII Premi Llibreter de Literatura Catalana 2017 ha recaigut en l’escriptor Raül Garrigasait pel llibre Els estranys, publicat per Edicions 1984. Segons ha informat un comunicat, el jurat ha destacat que a partir d’un fet històric i un lloc geogràfic concrets, Garrigasait construeix una història que els transcendeix, i ha enaltit que es tracta d’una obra original ‘en tants aspectes que els llibreters poden recomanar a molts tipus de lectors’.

El Premi Llibreter a Altres Literatures ha recaigut en l’obra Estirpe, de Marcello Fois, editat per Hoja Santa, i en el qual l’autor ‘crea vides minúscules i les converteix en llegenda’. La tercera categoria, d’Àlbum Il·lustrat, ha estat per El banc blau, d’Albert Asensio i editat per Babulinka.

El premi, organitzat pel Gremi de Llibreters de Catalunya i que atorguen les llibreries de Catalunya, té l’objectiu de destacar i reconèixer la qualitat i la significació dels llibres premiats per afavorir la seva difusió mitjançant la seva promoció en les llibreries.

Premi Pere Rodeja
Xavier Gafarot, cap de premsa de Grup 62, ha estat distingit amb el Memorial Pere Rodeja 2017, que atorga el Gremi de Llibreters a persones que han excel·lit en la difusió dels llibres.

Més informació: Raül Garrigasait: ‘Dolors de part de la modernitat, foren les guerres carlines’

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.