El portaveu del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha carregat contra el trencament del pacte de govern a Barcelona després del resultat de la consulta a les bases de Barcelona en Comú. ‘Es tracta d’una pèssima notícia per a Barcelona. I pitjor encara per a Catalunya’, ha afirmat Rabell en un apunt aquest diumenge al seu compte de Twitter.

‘Ha estat una consulta condicionada, amb un resultat previsible… destinada a vestir una decisió de ruptura presa d’antuvi. Una irresponsabilitat majúscula’, ha continuat el portaveu de CSQP, molt crític amb el referèndum intern de Barcelona en Comú. ‘Que em perdonin els adalils de la “nova política”… Una consulta sobre un pacte de govern en què el govern “no té opinió” – però no para d’enviar missatges contra els aliats – és un paperot demagògic promogut per gent que no gosa assumir les seves decisions’, ha reblat Rabell en una segona piulada.

Marc Bertomeu, ex-líder de Podem a Barcelona, també ha considerat negatiu el trencament de pacte de govern a Barcelona entre Barcelona en Comú i el PSC. ‘És un tret al peu. Un gol per l’escaire que ens ha colat el processisme, aquells que només ens volen dividits i barallats’, ha afirmat Bertomeu, també a través de Twitter. ‘Víctimes de la política de blocs que diem voler desfer. Ni DUI, ni 155 però sempre obeint als de la DUI’, ha lamentat.

Finalment, també ha ficat cullerada l’ex-coordinador general d’Izquierda Unida Gaspar Llamazares: ‘No comparteixo que el model plebiscitari de decisions orientades, o ja preses, s’assembli en alguna cosa a la democràcia participativa’, ha sentenciat Llamazares.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]