Puigdemont recorre contra el Tribunal de Comptes i li recorda que té immunitat

  • Diu que el procediment és inconstitucional perquè vol anul·lar les competències en acció exterior que recull l'estatut

VilaWeb
Redacció
08.07.2021 - 16:56
Actualització: 08.07.2021 - 17:33

El president Carles Puigdemont ha presentat un recurs contra la fiança que li reclama el Tribunal de Comptes espanyol arran de la presidència de la Generalitat. Demana que s’anul·li perquè té reconeguda la immunitat com a eurodiputat, cosa que abasta “qualsevol instància i jurisdicció”, inclòs el Tribunal de Comptes.

Al recurs, a què ha tingut accés VilaWeb, la defensa de Puigdemont diu que l’afirmació de la delegada instructora del Tribunal de Comptes durant l’acta de liquidació que la immunitat només abasta els processos penals és contrària a dret. Ha al·legat que haurien hagut de demanar un suplicatori al Parlament Europeu tant per a començar com per a continuar el procediment. “Una altra cosa seria que la senyora delegada instructora no vulgui fer-ho perquè el procediment no estigui sota cap mena d’escrutini”, afegeix.

A més, el recurs titlla d’inconstitucional el procediment: “Per la via de repressió sancionadora d’aquest tribunal es volen derogar competències de la Generalitat de Catalunya que continuen constant a l’estatut d’autonomia en vigor tot privant-la de l’acció exterior.” Afegeix que l’opinió de la delegada instructora del procediment no pot suposar que se sancioni, a través d’una inexistent responsabilitat comptable, ni que es derogui de facto l’estatut d’autonomia. Així mateix, diu que no fa cabal de les sentències del Tribunal Constitucional espanyol sobre l’estatut, “amb les conseqüències legals que això li comportarà arribat el moment”. En aquest sentit, la defensa de Puigdemont exposa que aquesta persecució trasllada el cas a l’àmbit del dret penal i que prendran les accions corresponents que considerin.

També critica que en recursos anteriors les respostes de la delegada instructora tan sols ha donat respostes genèriques i superficials i demana que, si finalment no s’anul·la la confiscació, s’ampliï el termini atorgat perquè Puigdemont dipositi la fiança: “És més que evident que en un període com el que ha disposat –quinze dies– és impossible de dipositar la quantitat que s’atribueix al meu representant. En cas contrari, és una mesura total i absolutament desproporcionada.”

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any