El president Carles Puigdemont ha presentat un recurs contra la fiança que li reclama el Tribunal de Comptes espanyol arran de la presidència de la Generalitat. Demana que s’anul·li perquè té reconeguda la immunitat com a eurodiputat, cosa que abasta “qualsevol instància i jurisdicció”, inclòs el Tribunal de Comptes.

Boye enxampa una mentida del Tribunal de Comptes

Al recurs, a què ha tingut accés VilaWeb, la defensa de Puigdemont diu que l’afirmació de la delegada instructora del Tribunal de Comptes durant l’acta de liquidació que la immunitat només abasta els processos penals és contrària a dret. Ha al·legat que haurien hagut de demanar un suplicatori al Parlament Europeu tant per a començar com per a continuar el procediment. “Una altra cosa seria que la senyora delegada instructora no vulgui fer-ho perquè el procediment no estigui sota cap mena d’escrutini”, afegeix.

I si tomben el fons? Es podrà salvar el patrimoni dels represaliats?

A més, el recurs titlla d’inconstitucional el procediment: “Per la via de repressió sancionadora d’aquest tribunal es volen derogar competències de la Generalitat de Catalunya que continuen constant a l’estatut d’autonomia en vigor tot privant-la de l’acció exterior.” Afegeix que l’opinió de la delegada instructora del procediment no pot suposar que se sancioni, a través d’una inexistent responsabilitat comptable, ni que es derogui de facto l’estatut d’autonomia. Així mateix, diu que no fa cabal de les sentències del Tribunal Constitucional espanyol sobre l’estatut, “amb les conseqüències legals que això li comportarà arribat el moment”. En aquest sentit, la defensa de Puigdemont exposa que aquesta persecució trasllada el cas a l’àmbit del dret penal i que prendran les accions corresponents que considerin.

També critica que en recursos anteriors les respostes de la delegada instructora tan sols ha donat respostes genèriques i superficials i demana que, si finalment no s’anul·la la confiscació, s’ampliï el termini atorgat perquè Puigdemont dipositi la fiança: “És més que evident que en un període com el que ha disposat –quinze dies– és impossible de dipositar la quantitat que s’atribueix al meu representant. En cas contrari, és una mesura total i absolutament desproporcionada.”

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.