El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha dit en una entrevista a la radiotelevisió pública belga (RTBF) que està disposat a presentar-se en les eleccions del 21-D. Els periodistes que l’entrevisten li demanen com podrà fer campanya si és a Bèlgica i Puigdemont respon que la globalització ho permet.

A l’entrevista, Puigdemont ha recordat que ell lidera el ‘govern legítim’ de Catalunya i que va ser escollit en unes eleccions per a servir “‘la voluntat dels catalans, que ha estat anul·lada de forma totalment il·legal’. El president ha assegurat que va demanar a Mariano Rajoy garanties per a fer unes eleccions en condicions de normalitat, sense els líders de l’ANC i Òmnium a la presó, però no les va aconseguir.

A més, Puigdemont ha criticat que la noció de diàleg polític del govern de Rajoy sigui empresonar el govern català. ‘Fer-nos entrar a la presó no és la solució, al contrari”, ha advertit, afegint que el projecte independentista català’ mai’ no ha estat violent.

En l’avançament de l’entrevista difós fins ara per RTBF, Puigdemont també ha explicat que l’única solució a la situació catalana és el diàleg i ha criticat l’actitud del govern espanyol. El president també ha dit que vol ser molt prudent amb la política interna de Bèlgica i que és al país davant de la manca de garanties jurídiques a l’Estat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]