Fotografia: À Punt

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha dit en una entrevista a À Punt la vigília del Nou d’Octubre que la reforma del sistema de finançament és ‘inajornable’. La reivindicació del finançament ha protagonitzat les últimes diades, però el clam de la societat civil valenciana i l’arribada dels socialistes al govern espanyol no han accelerat la reforma.

Puig s’ha referit al pagament extraordinari que ha fet la Generalitat del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), uns 428 milions d’euros que serviran per a pagar 31.725 factures. Ho ha titllat de ‘pegat’ i ha insistit que cal reformar ja el finançament per a deixar de dependre del FLA.

El president ha parlat també de les conseqüències de les inundacions a les comarques del Baix Segura i la Vega Baixa arran de l’últim episodi de gota freda, que va provocar diversos morts i destrosses econòmiques. Ha dit que cal estar al costat de la gent que ho ha patit i que pot ser una ‘nova oportunitat de reconnexió’ per a aquestes comarques.

Sobre altres qüestions, ha insistit que l’alliberament de l’AP-7 serà una realitat, ha celebrat que la corrupció hagi deixat de ser el principal problema dels valencians i ha criticat la dreta per a utilitzar la llengua amb finalitats polítiques.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb