Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat una reunió dimarts que ve amb la ministra d’Hisenda espanyola, María Jesús Montero, a qui exigirà una solució ‘immediata i legal’ per a les entregues a compte a les comunitats perquè ‘és absolutament necessari per a garantir la tresoreria i el bon funcionament les arques’ del govern valencià.

Així s’ha expressat avui el president en una conferència de premsa, on ha explicat que oferiran diferents solucions al govern espanyol, encara que ha puntualitzat que sembla que l’executiu l’està trobant. L’acte ha tingut lloc després de reunir-se amb el president de la Diputació de Castelló, José Martí.

Puig ha afirmat que no ha mostrat ‘cap tebiesa’ enfront del govern en funcions de Pedro Sánchez en matèria de finançament. ‘El to reivindicatiu l’hem mantingut, governe qui governe’, ha subratllat, i ha recalcat que no hi haurà ‘cap retallada en els interessos generals dels drets dels valencians’.

Respecte a la convocatòria del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), Puig ha reiterat que no s’ha de fer ‘partidisme’ amb aquesta qüestió, ja que tots els grups parlamentaris de les Corts han de tenir una ‘posició unànime’.

Així mateix, ha assegurat que mai ha dit que no vulgui la celebració d’aquest CPFF però ha recalcat que el que pretén és que es resolgui el problema, i per a això mantindrà el dimarts la reunió amb Montero. Segons com vagi aquesta trobada, ha dit, ‘buscarem altres vies si no hi ha solució satisfactòria’, entre les quals no solament està la del CPFF sinó que existeixen ‘altres més interessants i efectives’, que no ha concretat.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.