El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha admès que el preocupa l’esforç que caldrà fer per retornar els préstecs del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) i ha recordat que aquest és el substitut d’un finançament injust i el Consell vol un finançament just.

Ho ha dit en la valoració de l’últim informe de fiscalització dels fons de finançament de les comunitats que ha fet el Tribunal de Comptes, que adverteix que per a retornar aquests préstecs la Generalitat hi hauria de destinar més d’una quarta part dels seus ingressos fins al 2022.

‘Volem un finançament just, però mentre no el tinguem no renunciarem a continuar prestant els servicis públics de qualitat que es mereixen els valencians, per açò en el pressupost hi hem inclòs una partida reivindicativa’, ha dit.

També creu que tard o d’hora l’estat espanyol restablirà l’equitat i condonarà o assumirà de manera mutualizada la part fonamental del deute històric degut a l’infrafinançament. ‘El deute que deriva de la gestió desastrosa del PP és evident que l’hem d’assumir nosaltres, però el que és producte de l’infrafinançament ha de ser clarament retornat per l’estat de la manera que es considere oportuna –ha dit–. Al final és una llosa per al desenvolupament econòmic i social d’aquesta comunitat.’

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb