Rodalia

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat a la direcció general de Costes un pla d’actuació immediat per a regenerar el litoral afectat pel temporal Glòria. El president ha instat el govern d’Espanya a prendre decisions ràpides perquè les tasques de recuperació hagin acabat abans de les vacances de Setmana Santa i, sobretot, abans de l’estiu, quan han d’estar en condicions per al turisme.

Precisament, Puig era avui a Fitur per promoure el turisme al País Valencià i s’ha mostrat confiat en una ràpida recuperació després de dies molt durs, especialment a les zones de platja, que són les principals destinacions turístiques. El president ha dit que el País Valencià tiraria endavant amb l’aliança de totes les administracions i el suport del sector públic i privat.

A l’espera de la reacció del govern espanyol, de moment la Generalitat aprovarà un primer decret d’ajuts al ple del Consell d’avui. A més, ha dit que s’havia de canviar la visió i les estratègies més enllà de la conjuntura i de les respostes immediates que calien en aquests moments perquè el canvi climàtic era una realitat.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb