Les diputacions de Tarragona, Barcelona, Lleida, Girona, Castelló i València volen presentar un front comú per a impulsar el corredor del mediterrani, segons informa la institució tarragonina, on s’han reunit.

En aquesta primera reunió de treball han participat la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; la de Barcelona, Núria Marín; el de Castelló, José Pascual Martí; el de Girona, Miquel Noguer; el de Lleida, Joan Talarn, i el de València, Toni Gaspar.

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón (PP), ha refusat de participar per l’exclusió de Múrcia i Almeria i considera que és una ‘estratègia dels Països Catalans’.

Aquesta primera reunió pretén ampliar el nombre de participants que ‘comparteixen projectes comuns’ des de la col·laboració institucional. A més de defensar el corredor del mediterrani, els presidents també han posat sobre la taula de treball el problema de la despoblació i han reclamat més flexibilitat administrativa per als municipis més petits.

Tot el que s’ha acordat avui es traslladarà a la Comissió de Diputacions, Cabildos i Consells Insulars, que es reunirà el 9 de març a Barcelona, convocada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb