La campanya #ThoEstàsPerdent cerca impulsar l’esport femení. És una iniciativa creada pel Consell Audiovisual de Catalunya i que ha comptat amb la col·laboració de diverses esportistes d’elit. ‘Si no veus esport femení, t’estàs perdent la meitat de l’espectacle’, afirmen en l’espot i ho simbolitzen tapant-se un ull.

Tanmateix, el gest ha agafat una altra connotació quan el govern en ple ha decidit participar en la campanya. El compte a Twitter de l’executiu ha penjat una fotografia del president i tots els consellers tapant-se un ull. Víctimes de la repressió, com ara Roger Español, que va perdre un ull durant l’1-O, han expressat la seva indignació.

D’altra banda, Tamara Carrasco, ha recordat el cas d’Ester Quintana, a qui els Mossos van buidar un ull amb una pilota de goma durant la vaga general del 2013, o els quatre joves que han patit ferides similars durant les protestes contra la sentència del Suprem.

A més a més, Dolors Sabater, ex-batllessa de Badalona, ha recordat que el gest ja es va fer servir en una campanya per demanar que es prohibissin les pilotes de goma.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb