Pere Baltà (Torrelavit, 1940) és, amb seixanta anys d’ofici de periodista a les espatlles, un dels artífexs de Tornaveu, que enguany celebra el seu desè aniversari.

Com neix la idea de fer un diari digital de cultura popular ara fa una dècada?

Va néixer a l’Espluga de Francolí. En Joan Maluquer, l’Èric Girard i jo mateix vam fer una conferència al casal de l’Espluga intentant potenciar la difusió de productes culturals catalans. Jo ja feia temps que treballava una idea per difondre la cultura popular, i en aquell sopar els vaig dir: “Ja tinc la sortida”. Vam proposar la idea de Tornaveu a en Josep Carné i a en Joan Ramon Gordo, de l’ENS, i ens diuen que sí immediatament, perquè van veure que era el que necessitàvem. Ja fèiem servir la revista ‘Aurora’ per comunicar, però érem conscients que ens faltava la pota digital per posar-nos al dia.

Llegeix l’entrevista sencera a Tornaveu fent clic aquí.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.