El batlle de Montblanc i dirigent històric d’ERC, Josep Andreu, ha decidit d’abandonar el partit. Segons que ha avançat el Món i que ha pogut confirmar VilaWeb, Andreu va comunicar la decisió a la direcció d’ERC avui fa vuit dies, el 12 de febrer. ‘Ha estat una decisió meditada i per motius ideològics’, ha dit a VilaWeb.

Aquests darrers mesos, Andreu havia estat una de les veus més crítiques sobre el rumb polític d’ERC. La tensió amb el partit va arribar al punt màxim quan va decidir d’unir-se a la Crida Nacional. Andreu diu que, malgrat la renúncia, manté el compromís amb la batllia de Montblanc i la independència de Catalunya.

Membre històric d’ERC, Josep Andreu va entrar al partit el 1991, any en què fou elegit regidor de Montblanc. Andreu ha estat batlle d’aquesta vila en períodes diversos i ara exerceix aquest càrrec d’ençà del 2007. També ha estat diputat al Parlament de Catalunya (2012-2015) i al congrés espanyol (2004-2008) i senador (2000-2004).

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb