La direcció del PDECat ha descartat dissoldre’s dins de Junts per Catalunya, però defensa una estructura ‘única’ sota el lideratge del president Carles Puigdemont. D’acord amb les conclusions del procés participatiu, l’executiva ha anunciat que el PDECat mantindrà l’acció política a la vegada que ‘aspira a ser una peça clau’ dins de l’espai que va impulsarPuigdemont el 21-D.

L’executiva del PDECat, reunida de forma extraordinària aquest matí, ha pres cinc acords: continuar apostant perquè l’acció política sigui feta a través del partit; que el projecte del partit aspiri a ser una ‘peça clau’ de JxCat; que el PDECat transiti a JxCat, entès com a ‘projecte ampli’; que el PDECat reconeix el lideratge de Puigdemont; i reafirmar l’objectiu d’aconseguir la independència “efectiva” de Catalunya.

Bonvehí ha esquivat cap concreció més. El president del partit ha constatat la determinació del partit per ‘transitar i acabar’ a JxCat, sense detallar si aquest procés podria passar per una coalició amb la Crida. ‘No podem concretar més”‘, ha repetit Bonvehí. El president del partit també ha asseverat que JxCat ‘no és possible’ sense el PDECat.

Bonvehí també ha negat que el PDECat s’acabi dissolent dins de JxCat, almenys per ara: ‘No ho hem tractat amb profunditat, però el partit no es pot dissoldre si anem a fer una estructura àmplia.’

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.