El parlament basc, amb els vots del PNB i EH Bildu, ha demanat l’excarceració dels presos polítics i respecte pels ‘drets dels pobles i nacions existents en l’estat espanyol’.

EH Bildu ha tornat a portar al ple de la cambra una iniciativa relacionada amb el judici contra el procés. El 20 de desembre el parlament ja va exigir l’excarceració dels presos i va instar l’estat a respectar el poble de Catalunya i les decisions que adopti ‘lliure i democràticament’ sobre el seu futur polític.

La cambra ha manifestat que el conflicte que manté Catalunya amb l’estat té una base política i que el judici al Suprem en dificulta la solució. A més, considera que és legítim el desenvolupament de tots els projectes polítics ‘per vies democràtiques i pacífiques’.

La moció ha tirat endavant amb els vots del PNB i EH Bildu, que tenen majoria al parlament, mentre que Elkarrekin Podem s’ha abstingut. El PSE i el PP hi han votat en contra.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.