MADRID, 29 (EUROPA PRESS)

El lloc web YouTube ha llançat aquest dijous la seva nova versió per al Pakistan, país en el qual va estar prohibit durant gairebé tres anys i mig, permetent a més la visualització de vídeos sense connexió.

En un acte de presentació a la capital, la companyia ha detallat que els usuaris podran descarregar els vídeos i veure’ls sense connexió durant les següents 48 hores, segons ha informat el diari local ‘Dawn’.

YouTube va estar prohibit al Pakistan fins que el Govern va decidir posar final a la seva decisió a començament d’aquest any després del començament d’activitats d’una versió local que permetia a les autoritats eliminar o demanar l’eliminació de material.

El vicepresident de Google al Pakistan, Anuar Akram, ha sostingut que el 29% de la població té connexió a Internet, el que suposen 56 milions d’usuaris.

“És una eina poderosa”, ha afirmat, agregant que el 55% de les dades utilitzades en els telèfons es destinen a veure vídeos, mentre que un 20% dels usuaris publica vídeos.

Per la seva banda, el cap industrial de Google per a l’Àsia-Pacífic, Jurram Jalil Jamali, ha sostingut que, des de l’aixecament de la prohibició a YouTube, la pàgina ha crescut ràpidament al país.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.