El País Valencià perdrà un senador de designació parlamentària en la legislatura vinent i passarà de tenir-ne sis a cinc, que es repartiran els grups parlamentaris de les noves Corts després de les eleccions del 28 d’abril.

La circumscripció de València, a més, perdrà un diputat al congrés espanyol, que respon a criteris de població. València passar de triar 16 diputats a solament 15, mentre Barcelona guanyarà un escó (de 31 a 32).

En el cas del senat espanyol, hi ha una designació fixa i un altre més per cada milió d’habitants. El padró valencià ha passat de 5.004.844 el 2014 a 4.963.703 el 2016, per tant, en la següent legislatura tindrà cinc senadors per designació parlamentària.

Els senadors de designació per part dels parlaments s’afegeixen als qui els ciutadans en les urnes en les eleccions espanyoles. És l’únic canvi que es produirà en el senat espanyol i provocarà que en la següent legislatura aquest estigui compost per un senador menys (57 de designació parlamentària i un total de 265 membres).

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb