Fotografia: 'El Pont de Mahoma' (Tarragona Ràdio).

Òscar Cadiach té a l’abast novament el seu catorzè vuitmil, el Broad Peak (8.047 metres), al Paquistan. Si se’n surt, serà el segon català que fa els catorze cims de més de vuit mil metres, després de Ferran Latorre, que el mes passat va fer el que li faltava, l’Everest. I podria ser el primer que ho aconsegueix sense oxigen artificial, al qual va haver de recórrer Latorre a l’Everest.

Cadiach atacarà el cim finalment avui. Segons el programa ‘El Pont de Mahoma’, de Tarragona Ràdio, Cadiach comprovarà l’estat de la neu i tot seguit atacarà el cim. En una trucada ahir a migdia, va dir que necessitaven un descans després de dotze hores d’escalada entre els camps 2 i 3.

L’atac s’ha endarrerit a causa del temps atmosfèric. El canvi sobtat de les condicions meteorològiques, amb vent i una forta nevada, ha alentit el pas i ha restat forces a l’expedició. Cadiach va arribar divendres al camp al camp 2, a 6.300 metres, enmig d’una nevada intensa i després de més de dotze hores d’ascensió des del camp base. Dissabte, l’expedició va enfilar el camí del camp 3, a 7.200 metres.

Des d’aquesta web  podeu seguir a l’instant la posició i els moviments de Cadiach i el seu equip.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]