Onze grans bancs nord-americans injectaran trenta mil milions de dòlars a First Republic Bank

  • L'acció reflecteix la confiança en el sistema bancari del país

VilaWeb
ACN
16.03.2023 - 22:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Bank of America, Citigroup, JP Morgan Chase, Wells Fargo, Goldman Sachs, Morgan Stanley, BNY-Mellon, PNC Bank, State Street, Truist i U.S. Bank, els bancs més grans dels Estats Units, injectaran trenta mil milions de dòlars al First Republic Bank, una entitat de mida mitjana. Les onze firmes bancàries ho han anunciat en un comunicat conjunt en què subratllen que l’acció reflecteix la confiança en el sistema bancari del país. Alhora indiquen que els diners ajudaran First Republic a tenir la liquiditat per seguir servint els seus usuaris. Bank of America, Citigroup, JP Morgan Chase i Wells Fargo són els que faran les aportacions més grans, amb cinc mil milions cadascun a través de dipòsits no assegurats.

Goldman Sachs i Morgan Stanley se situen en segona posició amb 2.500 milions cadascun, mentre que BNY-Mellon, PNC Bank, State Street, Truist i U.S. Bank injectaran 1.000 milions cadascun a First Republic Bank. Tots utilitzaran, també, la fórmula dels dipòsits no assegurats. Al comunicat, els onze grans bancs subratllen la”confiança en les entitats nord-americanes de qualsevol mida i afegeixen que els bancs petits i de mida mitjana són crítics per a la salut i el funcionament del sistema financer del país.

L’acció es produeix dies després de la fallida de Silicon Valley Bank i de Signature Bank, que ha causat pèrdues de dipòsits no assegurats a “un nombre petit de bancs”. Però les entitats afirmen que el sistema bancari nord-americà té “un crèdit fort, molta liquiditat, un capital fort i uns beneficis forts”, i afegeixen que “els esdeveniments recents no han fet res per canviar aquesta situació”.

L’anunci dels onze grans bancs nord-americans s’ha produït hores després de la compareixença de la secretària del Tresor, Janet Yellen, davant del congrés, on, després de la crisi del Silicon Valley i del Signature, ha afirmat que el sistema bancari nord-americà “segueix essent sòlid”. Yellen ha assegurat a la ciutadania que “els seus dipòsits hi seran quan els necessitin”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes