L’OMS demana prudència abans de retirar l’obligatorietat de portar màscara en interiors

Maria Neira creu que la covid es podrà "gestionar d'una altra manera" el 2022 i assegura que la situació millorarà

VilaWeb
ACN
31.01.2022 - 09:47
Actualització: 31.01.2022 - 10:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La directora de Salut Pública de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), la doctora María Neira, ha demanat “refrenar l’entusiasme i l’eufòria” a l’hora de pensar a retirar les màscares en els espais interiors, després que alguns experts ho hagin apuntat com a possibilitat per a finals de l’hivern. Neira ha advertit a Catalunya Ràdio que la pandèmia ha ensenyat que posar dates és complicat i que les setmanes actuals són crítiques, si bé esperen bones notícies després. La directora de Salut Pública de l’OMS confia que la situació serà molt més positiva a la primavera i creu que el 2022 se superarà la fase aguda de l’emergència per entrar en una de control i que la covid-19 es podrà gestionar d’una altra manera.

Neira s’ha mostrat prudent quan li han demanat sobre la possibilitat d’eliminar les mascaretes dels espais interiors per evitar contagis de la covid-19 en les pròximes setmanes. “Esperem que pugui ser com abans millor”, ha resolt.

La directora de Salut Pública ha assenyalat que confien en una situació molt més postiva a la primavera tenint en compte una certa estacionalitat, la immunitat natural que tenen moltes persones i l’altíssima vaccinació, tot i que ha recordat que no és en l’àmbit global.

Neira creu que el 2022 es podrà entrar en una fase de control de la covid-19, amb un sistema de vigilància epidemiològica i mesures de tractament i atenció diferents a les dels darrers dos anys. En aquesta previsió, s’emmarquen els plans del Departament de Salut anunciats pel conseller Josep Maria Argimon sobre canviar la gestió de la pandèmia a partir de la primavera si els casos continuen sent lleus.

La representant de l’OMS prefereix no parlar de gripalització, sinó d’una “fase d’adaptació per conviure amb un virus que es pot tornar epidèmic, però que no causarà el mateix impacte greu que ha tingut fins ara”. La doctora Neira assenyala que tenen més recursos per gestionar la covid i creu que no “generarà aquesta severitat en la presentació clínica” i no requerirà “una quarantena o mesures extraordinàries”. “Com a societat, podrem gestionar-lo d’una altra manera”, augura.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes