Procés Constituent encara no ha decidit si s’uneix a Catalunya Sí que es Pot, la coalició electoral d’ICV-EUiA i Podem. Ho determinarà dissabte, però avui ja ha anunciat quines condicions hi posa.

D’una banda, Procés Constituent vol tenir una presència ‘en llocs preeminents’ de la candidatura i que sigui formada per independents que representin ‘la veu i el lideratge de lluites socials’. D’una altra banda, exigeix que la llista es confegeixi a partir d’unes eleccions primàries.

A l’assemblea de dissabte es debatran totes les alternatives, incloent-hi ‘relacions i possibilitats de treball pre-electoral i post-electoral’ amb la CUP, segons que han explicat. Si no hi ha confluència amb cap candidatura, tampoc no descarten de presentar-me una de pròpia, tot i que han insistit que s’hauria de deliberar de manera àmplia en l’assemblea.

Oliveres no en serà el candidat

Finalment, com ja es preveia, Arcadi Oliveres no serà el candidat de la llista. És la decisió ‘definitiva i personal’ del fundador de Procés Constituent, segons que ha explicat un dels portaveus. Tanmateix, no es descarta que formi part de la llista.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb