Hem de treure’ns el barret i podríem fer-ne bocades.  Són dues de les parèmies recollides en la magna obra Paremiologia catalana comparada digital (PCCD) que perfectament poden usar-se per a definir aquesta publicació tan esplendorosa, fruit del treball de recopilació que Víctor Pàmies ve realitzant des de fa 25 anys. El portal es va presentar dimecres al vespre a l’Espai Vilaweb amb la participació del mateix autor, el desenvolupador web de Softcatalà Pere Orga i el lingüista Jordi Badia.

Durant l’acte, Pàmies va llençar uns quants titulars d’impacte. “Cada dia des de fa 25 anys afegeixo cent registres en la meva base dades”. O bé: “Actualment hi tinc introduïdes 650.000 parèmies, i espero jubilar-me havent-ne registrat un milió”. Xifres estratosfèriques, sobretot si es considera el rigor autoexigit per Pàmies en el procés de catalogació. No debades, cada fitxa de la PCCD incorpora les fonts on s’ha trobat, i ocasionalment també imatges adjuntes o equivalències de les unitats fraseològiques en altres llengües.

Llegeix la crònica sencera al Tornaveu fent clic aquí.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb