El setembre ha portat els números vermells en matèria d’ocupació, només el País Valencià ha aconseguit frenar la caiguda generalitzada, tot i que de manera molt lleu. Segons dades dels serveis públics d’ocupació, 206 persones han sortit de les llistes de desocupats, el que representa un 0,06% de la població activa. En termes interanuals, la reducció és de 10.139 treballadors, és a dir, un 2,7%.

D’altra banda, les Illes encapçalen les xifres negatives. Durant el mes de setembre 1.536 persones s’han apuntat als serveis d’ocupació, el que suposa un augment del 3,95%. Tanmateix, les dades interanuals reflecteixen una cara més amable, ja la desocupació disminueix en 370 persones (0,9%).

Finalment, el Principat també ha registrat xifres vermelles, però en valors menors que les Illes. La desocupació ha crescut en 1205 treballadors, és a dir un 0,32%. En canvi, segons les dades interanuals, la desocupació ha caigut un 2,03%, ja que 7.721 treballadors no consten en el registre del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.