Comencen les obres del metro de Barcelona: quines línies i parades afectaran?

  • És previst que durin fins el primer de setembre

VilaWeb
Redacció / ACN
24.06.2024 - 15:00
Actualització: 24.06.2024 - 22:10

Avui el metro de Barcelona comença a fer unes quantes obres que implicaran talls parcials durant un mes a les línies L5, L2, L4 i L10 Nord. L’objectiu és haver acabat quan comenci la Copa Amèrica de vela, és a dir, el 22 d’agost.

Són tasques per a rebaixar el nombre d’incidències i millorar-ne la fiabilitat, solucionar vibracions a diferents trams, ampliar la capacitat d’algunes línies i l’accessibilitat d’algunes estacions. En total, s’hi invertiran 25 milions d’euros i més del 60% del pressupost anirà a la L5, en què s’actuarà entre el 25 de juny i el primer de setembre.

Per la seva banda, a la L2 hi haurà obres entre el 25 de juny i el 25 d’agost; a la L4, entre el 27 de juliol i el 22 d’agost, i a la L10 Nord, entre el 5 i 25 d’agost.

Alteracions a la L5

A la línia L5, la blava, no hi ha circulació de trens entre Cornellà Centre i Collblanc. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) posa dos busos especials, amb una freqüència de pas entre tres minuts i quatre. El primer fa aquest recorregut de la L5, sense aturar-se a l’estació de Can Vidalet. En canvi, sí que passa per les estacions de la L1 Rambla Just Oliveras, que té enllaç amb el servei de Rodalia, i Can Serra. També connecta amb la L9S/L10S a l’estació de Collblanc; i amb el Tram. El segon bus especial fa el trajecte entre les estacions de Can Serra i Can Vidalet, per garantir la connexió d’aquesta estació amb la resta del metro.

Les obres en aquest tram de la línia L5, uns cinc quilòmetres, serveixen per a fer una renovació integral de via, s’augmenta la capacitat de transport i es fa un recrescut d’andanes en aquesta mateixa estació per millorar-ne l’accessibilitat. L’afectació d’aquest tall, segons TMB, pot arribar als 72.000 usuaris en dies feiners.

Talls a la L2

A la L2, el tall es fa entre les estacions del Paral·lel i la Sagrada Família. L’alternativa principal seran les línies d’autobús D50, que fa el trajecte complet pel tram afectat, H12 i H16.

Les intervencions en aquest ramal de 4,4 quilòmetres serveixen per a renovar fixacions, canviar les prestacions mecàniques per eliminar les vibracions i instal·lar nous quadres de baixa tensió.

Alteracions a la L4

A la línia 4, els treballs seran entre les estacions de la Selva de Mar i la Pau i s’allargaran gairebé un mes, del dissabte 27 de juliol al dijous 22 d’agost. TMB oferirà un servei especial d’autobús en el tram afectat i la resta de la línia, entre les estacions de la Trinitat Nova i la Selva de Mar, funcionarà amb normalitat.

A la L10 Nord les obres seran més curtes, del 5 al 25 d’agost, i afectaran el tram entre les estacions de Gorg i de la Salut, a Badalona. També s’habilitarà un bus especial que cobrirà el trajecte.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor